
Esas No: 2014/6455
Karar No: 2016/8437
Çocuğun basit cinsel istismarı - kişiyi hürriyetinden yoksun kılma - konut dokunulmazlığının ihlali - Yargıtay 14. Ceza Dairesi 2014/6455 Esas 2016/8437 Karar Sayılı İlamı
"İçtihat Metni"
MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Çocuğun basit cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığının ihlali
HÜKÜM : Mahkumiyet
İlk derece mahkemesince verilen hükümler temyiz edilmekle, 28.06.2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlarda değişiklik yapan 6545 sayılı Kanun ile 02.12.2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6763 sayılı Kanunla getirilen düzenlemelerde gözetilerek dosya incelendi.
Hükmedilen ceza miktarları nazara alındığında sanık müdafiin duruşmalı inceleme talebinin 5320 sayılı Kanunun 8/1. maddesi gözetilerek 1412 sayılı CMUK"nın 318. maddesi uyarınca reddiyle, incelemenin duruşmasız yapılmasına karar verildikten sonra gereği düşünüldü:
Sanığın, basit cinsel istismar eylemlerini suça sürüklenen çocuk ..."le birlikte aynı mekanda birbirini takiben gerçekleştirdiği ve bizzat işlediği eylemden ayrı olarak diğerinin eylemine de TCK"nın 37. maddesi kapsamında katılmasından dolayı hakkında bu suçun nitelikli hali olan TCK"nın 103/3. maddesi ile birlikte aynı Kanunun 43/1. maddesinin de uygulanması gerektiği gözetilmeden yazılı şekilde hüküm kurulması suretiyle eksik ceza tayini karşı temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Delillerle iddia ve savunma; duruşma göz önünde tutularak tahlil ve takdir edilmiş, sübutu kabul olunan fiillerin eleştiri dışında unsurlarına uygun şekilde tavsif ve tatbikatları yapılmış bulunduğundan, sanık müdafiin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 12.12.2016 tarihinde üyeler ... ile ..."in karşı oyları ve oyçokluğuyla karar verildi.
KARŞI OY
Olayın meydana çıkış biçimi, mağdure hakkında düzenlenen 04.10.2011 tarihli adli rapor içeriğinde darp cebir izine rastlanmadığının bildirilmesi, sanık savunmaları ve tüm dosya kapsamına göre, sanığın atılı cinsel istismar ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarını cebir kullanmak suretiyle işlediğıne dair şüpheden uzak yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığı ve mağdurenin ikamet ettiği evde gerçekleşen çocuğun basit cinsel istismarı suçunun işlendiği sırada ve işlendiği süreyle sınırlı bir zaman diliminde mağdurenin hareket etme olanağının ortadan kaldırılmasının çocuğun basit cinsel istismarı suçunun unsuru olduğu, ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun oluşmayacağı gözetilerek sanığın, TCK.nın 103/1 ve 116/1, 119/1-c maddeleri uyarınca mahkumiyetine ve kişiyi hürrriyetenden yoksun kılma suçundan beraatine karar verilmesi gerektiği düşüncesiyle çoğunluk görüşüne katılmıyoruz.