Esas No: 2018/1400
Karar No: 2020/3327
Karar Tarihi: 25.11.2020
Danıştay 13. Daire 2018/1400 Esas 2020/3327 Karar Sayılı İlamı
T.C.
D A N I Ş T A Y
ONÜÇÜNCÜ DAİRE
Esas No : 2018/1400
Karar No : 2020/3327
DAVACI : ... Enerji Üretim A.Ş.
VEKİLİ : Av. …
DAVALI : … Kurumu
VEKİLİ : Av. …
DAVANIN KONUSU :
1. Davacı şirkete ait ... Hidroelektrik Santralinin (HES) 30/11/2017 tarihinde yayımlanan 2018 yılı nihaî YEK listesine alınmamasına ilişkin işlemin iptali istenilmektedir.
2. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmeliğin 8. maddesinin 1. fıkrasının iptali istenilmektedir.
DAVACININ İDDİALARI :
5346 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun'un 6. maddesi uyarınca tesisin kurulu gücünün tamamı 2014 yılında işletmeye girdiğinden 2024 yılına kadar YEK Destekleme Mekanizması'ndan (YEKDEM) yararlandırılması gerektiği, YEKDEM kapsamındaki kurulu güç, lisansa dercedilen ilk kurulu güç olduğundan ... HES'in işletmeye girdiği tarihten 8 yıl sonra işletmeye alınan ek kapasitenin yalnızca 2 yıl YEKDEM'den yararlanabildiği, oysaki kanun koyucunun yenilenebilir enerji kaynağına dayalı olarak üretim yapan tesislerin 10 yıl süreyle YEKDEM'den yararlanması gerektiği yönünde düzenleme yaptığı, yürürlükteki mevzuata göre yatırım ve finansman planlaması yapan yatırımcıların kazanılmış haklarının düzenleyici işlem ile ihlâl edildiği, tesisin üretim kapasitesindeki artış nedeniyle yerine getirilmesi gereken yeni yükümlülüklerin ortaya çıktığı ileri sürülmüştür.
DAVALININ SAVUNMASI :
Öncelikle, usule ilişkin olarak, davanın süresinde açılmadığının tespiti hâlinde süre aşımı yönünden reddi gerektiği ;
Esasa ilişkin olarak ise, YEKDEM başvuruları değerlendirilirken 18/05/2005 tarihinden sonra işletmeye giren üretim tesislerinin işletmeye giriş tarihleri ve lisans özel hükümleri göz önünde bulundurularak 10 yıllık sürenin hesaplandığı, 5346 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik gereğince üretim tesisinin işletmeye giriş tarihi hesaplanırken, lisansa dercedilen ilk kurulu gücün ve ünitelerin işletmeye giriş tarihlerinin esas alındığı, lisans tadili kapsamında eklenen kurulu gücün ve ünitelerin işletmeye giriş tarihlerinin bu hesaplamaya etkisinin bulunmadığı, aksi takdirde lisans tadili kapsamında eklenen her bir ünitenin işletmeye girmesiyle birlikte tesisin işlemeye giriş tarihinin değişeceği ve 5346 sayılı Kanun'da öngörülen 10 yıllık yararlanma süresinin aşılacağı, şirkete ait tesisin lisansa dercedilen ilk kurulu gücü 13/12/2006 tarihinde işletmeye girdiğinden YEKDEM’den faydalanabileceği ilk yılın 2008, son yılın ise 2017 olduğu, dolayısıyla üretim lisansına dercedilen ilk kurulu gücün tamamının işletmeye girdiği tarihin, tesisin işletmeye girdiği tarih olarak kabul edilmesi gerektiği savunulmuştur.
DANIŞTAY TETKİK HÂKİMİ …'IN DÜŞÜNCESİ : Davanın reddi gerektiği düşünülmektedir.
DANIŞTAY SAVCISI …'UN DÜŞÜNCESİ : Dava; davacı şirkete ait ... Hidroelektrik Santralinin 30/11/2017 tarihinde ilan edilen 2018 yılı YEKDEM listesine alınmamasına ilişkin işlem ile Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmeliğin 8. maddesinin 1. fıkrasının iptali istemi ile açılmıştır.
5346 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun'un 1. maddesinde, kanunun amacı, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımının yaygınlaştırılması, bu kaynakların güvenilir, ekonomik ve kaliteli biçimde ekonomiye kazandırılması, kaynak çeşitliliğinin artırılması, sera gazı emisyonlarının azaltılması, atıkların değerlendirilmesi, çevrenin korunması ve bu amaçların gerçekleştirilmesinde ihtiyaç duyulan imalat sektörünün geliştirilmesi olarak ifade edilmiştir.
Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmeliğin 4. maddesinde, YEK destekleme mekanizmasının kapsamı ortaya konularak, takvim yılı esasına göre sistemin işleyişi düzenlenmiş; 5. maddesinde YEKDEM'e kayıt başvuruları ile 6. maddesinde YEKDEM kayıt başvurularına itirazlar ve itirazların sonuçlandırılmasına ilişkin süreç açıklanmış; "YEKDEM'den yararlanabilecekler" başlıklı 8. maddesinde ise, "(1) Bu Yönetmelik kapsamındaki yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olup ilgili Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiş tarihe kadar kısmen veya tamamen işletmeye girmiş veya girecek olan üretim tesislerine ilişkin üretim lisansı sahibi tüzel kişiler, lisansına dercedilen ilk kurulu gücün;
a) Tamamının işletmeye giriş tarihinden,
b) Tamamı işletmeye girmeden YEKDEM'e katılması hâlinde, YEKDEM'e ilk katıldığı tarihten itibaren on yıl süreyle YEKDEM'den yararlanabilir.
(2) Birinci fıkra kapsamında başvuru yapan tüzel kişilerin üretim tesislerinin, başvuru tarihi itibarıyla kısmen veya tamamen işletmeye girmiş olması ve YEKDEM’e kayıt amacıyla Kuruma yapacakları başvurunun bu Yönetmelik hükümlerine göre kabul edilmesi gerekir.
(3) LÜY kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarından ürettiği elektrik enerjisi muafiyetli üretim miktarı kapsamında olan gerçek veya tüzel kişiler, üretim tesislerinin tamamen veya kısmen işletmeye girdiği tarihten itibaren on yıl süreyle, bölgesinde bulundukları görevli tedarik şirketleri aracılığıyla YEKDEM’den yararlanır.
(4) YEKDEM kapsamındaki üretim tesislerinin, tamamı yenilenebilir olmak üzere destekleyici kaynaklı elektrik üretim tesisi ile birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisine dönüştürülmesi durumunda, söz konusu tesisin YEKDEM yararlanma süresinde değişiklik yapılmaz." düzenlemesi yer almıştır.
Kanun koyucu, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı yeni tesislerin yapımını özendirmek amacıyla mekanizmada öngörülen sürelerin tesislerin işletmeye girdiği tarihten itibaren başlamasını emredici kurala bağlamış iken, anılan Yönetmelik ile üretim tesislerinin destekleme kapsamına alınabilmeleri, başvuru tarihinde kısmen veya tamamen işletmeye girmiş olma şartına bağlanmıştır.
5346 sayılı Kanun'un 6. maddesinde, YEK Destekleme Mekanizmasına bir sonraki takvim yılında tabi olmak isteyenlerin 31 Ekim tarihine kadar EPDK’ya başvurmak zorunda olduğu belirtilmiş, ancak tesislerin bu tarihe kadar kısmen veya tamamen işletmeye girmiş olmaları gerektiğine ilişkin bir kurala yer verilmemiş, aksine YEK Destekleme Mekanizmasına ilişkin sürenin işletmeye girildiği tarihten başlayacağı öngörülmüştür.
Oysa anılan Yönetmeliğin 8. maddesinde, 31 Ekim tarihi itibarıyla işletmeye girmiş olan şirketlere başvuru imkânı tanınmış, tesisin bu tarihten sonra işletmeye girmiş olması durumunda teşvikten bir sonraki takvim yılında yararlanması engellenmiştir.
Anayasa'nın 124. maddesi gereği, kanunların uygulanmasını sağlamak üzere ve kanuna aykırı olmamak üzere yönetmelik çıkarılabileceğinden, 5346 sayılı Kanun'un 6. maddesi ile yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak elektrik enerjisi üretimi yapan yeni tesislerin işletmeye girdiği tarihten itibaren YEK Destekleme Mekanizmasından yararlandırılması öngörülmüş iken, Yönetmelik ile teşvik sistemi kanuna aykırı olarak değiştirilmiş ve kanun ile tanınan bir hak idarî bir işlem olan yönetmelikle daraltılmıştır.
Bu nedenle; 5346 sayılı Kanun'un 6. maddesi ile ilgililere tanınmış olan bir hakkı, uygulama tarihi itibarıyla daraltan, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmeliğin 8. maddesinde ve davacı şirkete ait ... Hidroelektrik Santralinin 30/11/2017 tarihinde ilan edilen 2018 yılı YEKDEM listesine alınmamasına ilişkin işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır.
Açıklanan nedenlerle; davacı şirkete ait ... Hidroelektrik Santralinin 30/11/2017 tarihinde ilan edilen 2018 yılı YEKDEM listesine alınmamasına ilişkin işlem ile Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmeliğin 8. maddesinin 1. fıkrasının iptali gerektiği düşünülmektedir.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Danıştay Onüçüncü Dairesi'nce duruşma için taraflara önceden bildirilen 24/11/2020 tarihinde, davacı vekili Av. … ve davalı idare vekili Av. … ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Uzman Yardımcısı …'in geldikleri, Danıştay Savcısının hazır olduğu görülmekle, açık duruşmaya başlandı. Taraflara usulüne uygun olarak söz verilerek dinlendikten ve Danıştay Savcısının düşüncesi alındıktan sonra taraflara son kez söz verilip, duruşma tamamlandı. Tetkik Hâkiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü:
MADDİ OLAY VE HUKUKİ SÜREÇ :
Davacı şirkete, ... HES tesisinde toplam 41,71 MWm/40 MWe kurulu güç üzerinden üretim faaliyeti göstermek üzere 18/11/2004 tarih ve EÜ/386-6/493 numaralı üretim lisansı verilmiştir.
Tesisin toplam kurulu gücünün 27,80 MWm/26,60 MWe'lik kısmının geçici kabulü 31/07/2006 tarihinde, 13,90 MWm/13,30 MWe'lik kısmının geçici kabulü ise 13/12/2006 tarihinde yapılmıştır.
04/09/2008 tarih ve 1739-8 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (Kurul) kararıyla, tesisin toplam kurulu gücünde 10,01 MWm/9,60 MWe kapasite artışı yapılmış olup, söz konusu kapasite artışının 28/11/2014 tarihinde geçici kabulü gerçekleştirilmiştir.
Şirket tarafından, 19/10/2017 tarihinde tesisin 2018 yılı YEKDEM'den yararlanması istemiyle davalı idareye başvuru yapılmıştır.
Bu başvurunun, tesisin YEKDEM'den 10 yıllık yararlanma süresinin sona erdiğinden bahisle reddi üzerine 15/11/2017 tarihinde tesisin YEKDEM'den yararlanması için ilk defa 2016 yılında başvuru yapıldığı belirtilerek ön YEK listesine itiraz edilmiştir.
Ancak, şirkete ait tesise 2018 yılı nihaî YEK listesinde yer verilmemesi üzerine bu işlem ile Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmeliğin 8. maddesinin 1. fıkrasının iptali istemiyle bakılan dava açılmıştır.
İNCELEME VE GEREKÇE:
USUL YÖNÜNDEN:
Davalı tarafından, davanın süresinde açılmadığının tespiti hâlinde süre aşımı yönünden reddi gerektiği ileri sürülmüştür.
Davalı idarenin usule yönelik bu itirazı geçerli görülmeyerek esasın incelenmesine geçilmiştir.
ESAS YÖNÜNDEN:
İLGİLİ MEVZUAT:
Uyuşmazlık tarihi itibarıyla yürürlükte olan hâliyle, 5346 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun'un 6. maddesinin birinci fıkrasında, "Bu Kanunun yürürlüğe girdiği 18/05/2005 tarihinden 31/12/2015 tarihine kadar işletmeye girmiş veya girecek YEK Destekleme Mekanizmasına tabi üretim lisansı sahipleri için, bu Kanuna ekli I sayılı Cetvelde yer alan fiyatlar, on yıl süre ile uygulanır. Ancak, arz güvenliği başta olmak üzere diğer gelişmeler doğrultusunda 31/12/2015 tarihinden sonra işletmeye girecek olan YEK Belgeli üretim tesisleri için bu Kanuna göre uygulanacak miktar, fiyat ve süreler ile kaynaklar Cetveldeki fiyatları geçmemek üzere, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir."; üçüncü fıkrasında, "YEK Destekleme Mekanizmasında öngörülen süreler; tesislerden işletmedekiler için işletmeye girdiği tarihten, henüz işletmeye girmemiş olanlar için işletmeye girecekleri tarihten itibaren başlar. (...)"; dördüncü fıkrasında, "YEK Destekleme Mekanizmasına tabi olanların listesi ile bunlara ait tesislerin işletmeye giriş tarihlerine, yıllık elektrik enerjisi üretim kapasitelerine ve yıllık üretim programına ilişkin bilgiler, kaynak türlerine göre her yıl 30 Kasım tarihine kadar EPDK tarafından yayımlanır."; yedinci fıkrasında, "(...) Bu fıkra kapsamındaki PMUM dâhil uygulamalara ilişkin usul ve esaslar, EPDK tarafından çıkarılacak yönetmelikte düzenlenir.
" kuralına yer verilmiştir.
5346 sayılı Kanun'un verdiği yetkiye dayanılarak çıkarılan Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde, YEK Destekleme Mekanizması'nın; bu Yönetmelik kapsamındaki yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim faaliyeti gösteren üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile LÜY kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi yapan kişilerin yararlanabileceği süreleri kapsayan destekleme mekanizması olduğu; 7. maddesinde, başvurusu değerlendirmeye alınan tüzel kişilerden bir sonraki takvim yılında YEKDEM’den yararlanabilecek olanları içeren nihaî YEK listesinin, 6. ve 8. madde hükümleri dikkate alınarak 30 Kasım tarihine kadar sonuçlandırılacağı, YEKDEM’e esas üretim döneminin, her takvim yılının birinci günü başlayıp son günü itibarıyla nihayet bulacağı; uyuşmazlık tarihi itibarıyla yürürlükte olan hâliyle, 8. maddesinin birinci fıkrasında, bu Yönetmelik kapsamındaki yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olup ilgili Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiş tarihe kadar kısmen veya tamamen işletmeye girmiş veya girecek olan üretim tesislerine ilişkin üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin, lisansına dercedilen ilk kurulu gücün; tamamının işletmeye giriş tarihinden, tamamı işletmeye girmeden YEKDEM’e katılması hâlinde, YEKDEM’e ilk katıldığı tarihten itibaren on yıl süreyle YEKDEM’den yararlanabileceği; ikinci fıkrasında, birinci fıkra kapsamında başvuru yapan tüzel kişilerin üretim tesislerinin, başvuru tarihi itibarıyla kısmen veya tamamen işletmeye girmiş olması ve YEKDEM’e kayıt amacıyla Kuruma yapacakları başvurunun bu Yönetmelik hükümlerine göre kabul edilmesinin gerektiği kurala bağlanmıştır.
DAVA KONUSU YÖNETMELİĞİN 8. MADDESİNİN 1. FIKRASININ İNCELENMESİ:
Dava konusu Yönetmeliğin Resmî Gazete'de yayımlandığı tarihte yürürlükteki hâliyle Anayasa'nın 124. maddesinde, "Başbakanlık, bakanlıklar ve kamu tüzel kişileri, kendi görev alanlarını ilgilendiren kanunların ve tüzüklerin uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartıyla, yönetmelikler çıkarabilirler." kuralına yer verilmiştir.
Sözlük anlamı ile "düzenli hâle koymak, düzen vermek, tanzim ve tertip etmek" olarak tanımlanan "düzenleme", kamu hukukunda kural koyma ile eş anlamlıdır. Kural ise; sürekli, soyut, nesnel, genel (kişilik dışı) durumları belirleyen ve gösteren norm olarak tanımlanmaktadır (ÖZAY İl Han, Günışığında Yönetim, 2017, İstanbul, s. 426).
İdare, Anayasa ve kanunlardan aldığı yetki ile kural koyma (düzenleme yapma) yetkisine sahiptir. "Kural işlemler" (ya da diğer adıyla genel düzenleyici işlemler), üst hukuk kurallarına uygun olarak hukuk düzenine yeni kural getiren ya da mevcut bir kuralı değiştiren veya kaldıran tek yanlı idarî işlemlerdir. Düzenleme yetkisini kullanarak tüzük, yönetmelik, tebliğ, genelge gibi genel düzenleyici işlemleri yapan idarenin bir işleminin düzenleyici nitelik taşıdığının kabul edilebilmesi için, söz konusu işlemin sürekli, soyut, nesnel, genel durumları belirleyen ve gösteren hükümler içermesi, başka bir anlatımla, belirtilen nitelikte kurallar getirmiş olması gerekmekte olup, bu genel düzenlemelerin üst hukuk kurallarına aykırı hükümler içermemesi zorunludur.
5346 sayılı Kanun'un 6. maddesinin gerekçesinde, YEKDEM'e tabi olmak isteyenlerin, YEK Belgesi ile lisans alması, 31/12/2015 tarihinden önce üretim tesislerinin işletmeye girmesi ve her yıl 31 Ekim tarihinden önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvuruda bulunması gerektiği, yeni tesislerin yapımını özendirmek amacıyla YEKDEM'de öngörülen sürelerin tesislerin işletmeye girdiği tarihten itibaren başlayacağı, ancak YEKDEM'e tabi olanların yıl içerisinde YEKDEM dışına çıkamayacakları belirtilmiştir.
Görüldüğü üzere, kanun koyucu yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı yeni tesislerin yapımını özendirmek amacıyla mekanizmada öngörülen sürelerin tesislerin işletmeye girdiği tarihten itibaren başlamasını emredici kurala bağlamıştır. Kuraldaki yeni tesisten anlaşılması gerekenin, ilk defa işletmeye girecek tesis olduğu açıktır. Aksinin kabulü hâlinde, işletmedeki mevcut tesislerin her bir ek kapasite artışının işletmeye girdiği tarih, mekanizmadan yararlanma süresinin başlangıcı olarak kabul edilir ki, bu durum 5346 sayılı Kanun'u aşar bir şekilde mekanizmadan yararlanma süresini ileriye doğru öteleyerek 10 yıldan fazla yararlanmaya neden olacaktır.
Dava konusu Yönetmeliğin 8. maddesinin 1. fıkrasında, lisanstaki kurulu gücün işletmeye giriş tarihi, YEKDEM'den 10 yıllık yararlanma süresi başlangıç tarihi olarak belirlenmiştir. Üretim tesislerinin işletmeye geçmesi için ise, geçici kabulün yapılması zorunludur. Nitekim, mülga Elektrik Üretim Tesisleri Kabul Yönetmeliği'nin 4. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde, geçici kabul, ünitenin veya ünitelerin saha test, kontrol, raporlama ve gerekli izin işlemlerinin tamamlanarak emniyetli bir şekilde senkronizasyonu ile elektrik piyasasında ticarî faaliyetine devam edebilmesi için Bakanlık ve/veya Bakanlığın yetkilendireceği/görevlendireceği ihtisas sahibi kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan kabul işlemleri olarak tanımlanmıştır. Dolayısıyla bir tesise ait kurulu gücün tamamının ya da bir kısmının geçici kabulünün yapılarak işletmeye girmesiyle birlikte YEKDEM'den yararlanabilir duruma geldiği anlaşılmaktadır.
Bu itibarla, 5346 sayılı Kanun'daki YEKDEM'den yararlanmak için öngörülen sürelerin tesislerin işletmeye girdiği tarihten itibaren başlayacağı kuralına uygun olarak düzenlenen dava konusu Yönetmeliğin 8. maddesinin 1. fıkrasında hukuka aykırılık bulunmamaktadır.
DAVA KONUSU UYGULAMA İŞLEMİNİN İNCELENMESİ:
Davacı şirket tarafından, tesisin kurulu gücünün tamamı 2014 yılında işletmeye girdiğinden 2024 yılına kadar YEKDEM'den yararlandırılması gerektiği ileri sürülmüş ise de, lisansına dercedilen ilk kurulu gücün tamamının 13/12/2006 tarihinde, aynı lisans kapsamında ek kapasite artışının ise 28/11/2014 tarihinde işletmeye girdiği görülmektedir.
Bu çerçevede, lisansa dercedilen ilk kurulu gücün tamamının işletmeye girmiş olması hâlinde YEKDEM'den yararlanmak için öngörülen 10 yıllık sürenin, anılan gücün tamamının işletmeye giriş tarihinden itibaren başlayacağı, YEKDEM'den son yararlanma süresinin söz konusu başlangıç tarihi dikkate alınarak belirleneceği, davacı şirketin toplam 41,71 MWm'lik ilk kurulu gücünün 13/12/2006 tarihinde işletmeye girdiği anlaşıldığından, 10 yıllık sürenin ek kapasite artışının işletmeye girdiği 28/11/2014 tarihinden itibaren başlatılamayacağı sonucuna varılmıştır.
Bu itibarla, lisansa dercedilen ilk kurulu gücün tamamının ya da bir kısmının işletmeye girdiği tarihten itibaren YEKDEM'den 10 yıl süreyle yararlanılabileceği ve tesisin kurulu gücünün tamamının 13/12/2006 tarihinde işletme girdiği dikkate alındığında, davacı şirkete ait ... Hidroelektrik Santralinin 30/11/2017 tarihinde yayımlanan 2018 yılı nihaî YEK listesine alınmamasına ilişkin dava konusu uygulama işleminde hukuka aykırılık bulunmamaktadır.
KARAR SONUCU:
Açıklanan nedenlerle;
1. DAVANIN REDDİNE,
2. Ayrıntısı aşağıda gösterilen toplam …-TL yargılama giderinin davacı üzerinde bırakılmasına,
3. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca …-TL vekâlet ücretinin davacıdan alınarak davalı idareye verilmesine,
4. Posta giderleri avansından artan tutarın kararın kesinleşmesinden sonra davacıya iadesine,
5. Bu kararın tebliğ tarihini izleyen 30 (otuz) gün içerisinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na temyiz yolu açık olmak üzere, 25/11/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Sayın kullanıcılarımız, siteden kaldırılmasını istediğiniz karar için veya isim düzeltmeleri için bilgi@abakusyazilim.com.tr adresine mail göndererek bildirimde bulunabilirsiniz.